معاون حقوقی و امور مجلس بنیاد شهید مهمترین اقدامات این معاونت در دولت سیزدهم را اعلام کرد

تعامل چشمگیر با  قوای سه گانه، تغییر ساختاری در کمیسیون ماده  ۱۶، به‌ روزرسانی معاضدت قضائی و تعامل ویژه با مجلس 

معاون حقوقی و امور مجلس بنیاد شهید و امور ایثارگران، تغییر ساختاری در کمیسیون ماده ۱۶، به روزرسانی معاضدت قضائی و تعامل چشمگیر با قوای سه گانه به ویژه مجلس شورای اسلامی را از مهمترین اقدامات این معاونت در دولت سیزدهم اعلام کرد.

مجتبی قاسمی در گفتگوی تفصیلی با پایگاه اطلاع رسانی معاونت حقوقی و امور مجلس بنیاد، با اشاره به قانون اساسنامه بنیاد شهید و امور ایثارگران و قانون جامع خدمات رسانی به ایثارگران در باب تکالیف درنظر گرفته شده برای بنیاد شهید در  موضوعات حقوقی گفت: همواره یکی از مهمترین دغدغه های جامعه معزز ایثارگری پرداختن به مسائل حقوقی و قضایی آنها بوده و در دوره تحول بنیاد شهید و در ادامه تلاش های موثر انجام شده توسط پیشکسوتان و مدیران سابق بنیاد، با همکاری قوه قضائیه اقدامات اثربخشی انجام شد که مهمترین آنها امضای تفاهمنامه جامع با قوه قضائیه است که شرایط و زیرساختهای بسیار خوبی دارد و موجب شد بخشی از مشکلات حقوقی جامعه ایثارگری تا حدودی رفع شود.

معاون حقوقی و امور مجلس بنیاد شهید با اشاره به انعقاد تفاهم نامه بنیاد با ستاد دیه کشور به منظور  آزادی زندانیان ایثارگر  که مرتکب جرایم غیرعمد شده اند، ادامه داد: در راستای اجرای این تفاهم نامه با تجمیع آورده های بنیاد و  ستاد دیه،  تاکنون تعداد قابل توجهی از ایثارگران که به دلیل جرایم غیرعمد در زندان بوده اند از حبس آزاد شده اند.

وی اضافه کرد: احیای دستورالعمل معاضدت قضائی پس از ۱۱ سال از دیگر اقدامات انجام شده در معاونت حقوقی و امور مجلس بنیاد در دولت سیزدهم است که با به روز رسانی دستورالعمل، مبلغ درنظرگرفته شده برای استفاده ایثارگران از خدمات وکلای معاضدتی و موضوعات مشاوره در مقایسه با سال  ۹۰  حدود  ۱۵  برابر شده است که پیش از این عمدتا این مشاوره ها و معاضدت های قضائی انجام نمی شد یا به میزان کم اجرا می شد.

 

همایش‌های حقوق شهروندی به طور مستمر در استانها برگزار می‌شود

قاسمی با تاکید بر حقوق شهروندی ایثارگران تصریح کرد: علاوه بر ستاد،  در همه استان ها، پیگیری حقوق شهروندی ایثارگران فعال است و رسالت این همایش ها، آگاهی بخشی ایثارگران نسبت به حقوق خود و پیگیری آن به طور مستمر  بوده و  این همایش ها با حضور مدیران  دستگاههای اجرایی برگزار شده است.

وی همچنین به ایجاد و تاسیس شعب ویژه ایثارگران برای رسیدگی امور حقوقی و  کیفری  ایشان در استان ها  اشاره کرد و گفت: در تهران در دادسراهای تخصصی و دادگاه های ویژه به منظور رسیدگی سریع تر و عادلانه و با دقت نظر بیشتر به مسائل حقوقی ایثارگران با مساعدت دادستانی و رئیس کل دادگستری استان تهران شعب ویژه به امور ایثارگران اختصاص یافت.

کاهش زمان رسیدگی به پرونده های کمیسیون ماده ۱۶ از یکسال به ۴۵ روز

معاون حقوقی و امور مجلس بنیاد شهید درباره روند رسیدگی به پرونده های کمیسیون ماده ۱۶ بیان کرد: در دوره تحول در این کمیسیون نیز اتفاق های خوبی افتاد و رسیدگی و ثبت شکایات در استان ها نظم و انضباط پیدا کرد و رسیدگی هایی که قبلا تا یک سال طول می کشید به کمتر از ۴۵ روز رسید و جلسات کمیسیون هم هر هفته به طور منظم و حتی دو بار در هفته به صورت فوق العاده برگزار می شود. 

وی ادامه داد: آرای این کمیسیون ها از ضمانت اجرایی قوی برخوردار است و با توجه به بخشنامه معاون اول محترم قوه قضائیه در راستای اجرای آرای کمیسیون ماده ۱۶، در اجرای این آرا اتقان بیشتری به وجود آمده است.

 

افزایش تعامل میان قوای سه گانه و بنیاد شهید

معاون حقوقی و امور مجلس بنیاد شهید و امور ایثارگران سپس با تاکید بر وجود تعامل خوب بین این معاونت و مجلس شورای اسلامی گفت: در اثر این تعامل سازنده با کمیسیون قضائی و فراکسیون شاهد و ایثارگر، برخی قوانین به نفع جامعه ایثارگری تصویب شد و برخی احکام هم در قانون برنامه هفتم توسعه به نفع جامعه ایثارگری لحاظ شد و بودجه سنواتی نیز در این دوره افزایش خوبی داشته است.

وی افزود: در حوزه مجلس مصوبات قابل توجهی از جمله تبدیل وضعیت ایثارگران ، افزایش مستمر ی ها، افزایش بودجه سنواتی و غیره طی تعامل اثربخش با نمایندگان محترم انجام شد و مجلس شورای اسلامی  مساعدتهای لازم را در خصوص ایثارگران به عمل آورد.

وضع آئین نامه های کمک معیشتی و واردات خودرو ویژه جانبازان

پیگیری جدی دستورالعملها و آئین نامه های تکلیفی، مورد بعدی بود که به گفته قاسمی، موضوعات مقرره طبق قانون جامع خدمات به ایثارگران به بنیاد شهید محول شد و در این دوره سه ساله آئین نامه های خوبی مانند آئین نامه کمک معیشت و آئین نامه واردات خودرو در بنیاد تهیه و با پیگیر یهای به عمل آمده به تصویب رسید و در حال اجراست.

وی بسیاری از این اقدامات را در اثر تعامل خوب بنیاد با سایر نهادها از جمله مجلس و دولت دانست و تاکید کرد: همه اقدامات انجام شده مرهون تلاش شبانه روزی همکاران در معاونت حقوقی و امور مجلس بنیاد و تاکیدات  و منویات ریاست عالیه بنیاد است و این معاونت به جامعه ایثارگری قول مؤکد می دهد کمبودها و کاستی ها را با تلاش مضاعف رفع کند.

رفع چالشهای بنیاد با نهادهای زیر مجموعه قوه قضائیه

معاون حقوقی و امور مجلس بنیاد در بخش دیگری از گفتگو به اقدامات انجام شده در اداره کل امورحقوقی و معاضدت قضائی اشاره و خاطرنشان کرد: دفتر حقوقی و معاضدت قضائی در بخش حقوقی عهده دار دفاع ازمنافع بنیاد در پرونده های مطروحه در دیوان عدالت اداری  و سایر مراجع قضایی است.

وی افزود: دفتر حقوقی تا قبل از دولت سیزدهم با چالشهای فراوانی روبرو بود از جمله عدم هماهنگی و تعامل کامل با سازمان زندانها و اقدامات تامینی و تربیتی کشور برای دریافت اطلاعات و آمار ایثارگران زندانی و عدم هماهنگی با ستاد دیه کشور به منظور کمک به آزادی زندانیان غیرعمد ایثارگر که خوشبختانه با انعقاد تفاهمنامه با قوه قضائیه و ستاد دیه این هماهنگی کامل تر شده است.

قاسمی با بیان اینکه چرخش تحول آفرینی برای دفتر حقوقی و معاضدت قضایی در دولت سیزدهم ترسیم شده است گفت: در این دوره چهره بنیاد شهید در ارائه خدمات حقوقی و معاضدتی از یک سازمان تولید کننده  و ارائه دهنده خدمات مددکارانه برای ایثارگران به نهاد تضمین کننده خدمات عزتمند ، عادلانه و توانمندساز برای خانواده شاهد و ایثارگر تغییر کرد که با ارائه خدمات معاضدتی در قالب جدید و نیز تغییر رویکرد معاضدتی با تدوین دستورالعمل معاضدت قضایی و به روز رسانی میزان خدمات ارائه شده، محقق می شود.

وی افزود: در نشست هایی که با نمایندگان جامعه ایثارگری داشتیم الحمدلله رضایت از عملکرد معاونت حقوقی و امور مجلس در بین ایثارگران وجود داشته و امید داریم مسیری که در رویکرد تحولی بنیاد آغاز و در حال طی شدن است در آینده نیز مورد نظر قرار گرفته و رضایت جامعه ایثارگری به عنوان ولی نعمتان ما از انجام تکالیف بنیاد به بالاترین میزان خود برسد.

معاون حقوقی و امور مجلس بنیاد شهید در پایان گفتگو بیان کرد: در دولت چهاردهم نیز این معاونت با تمام توان  و همت، خدمتگزار جامعه معزز ایثارگری بوده و در نظر دارد با تعاملات اثربخش با  قوای سه گانه به منظور رفع موانع و ارائه خدمات بهتر به قشر معزز ایثارگری اقدام کند و در این ارتباط برنامه های جامع تر و کامل تری ترسیم کرده ایم و امیدواریم با عنایت شهدا و تلاش و همت مضاعف همکاران، شاهد تکامل و پویایی ارائه خدمات باشیم.