تهیه منابع فقهی و حقوقی به پشتوانه دار بودن قوانین ایثارگری می انجامد/ بررسی فقهی قوانین ایثارگران در راستای عدالت و اثربخشیست
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی معاونت حقوقی و امور مجلس بنیاد شهید و امور ایثارگران، حجتالاسلام والمسلمین سید رمضان موسوی مقدم در نخستین نشست شورای فقهی و حقوقی بنیاد که در قم برگزار شد، گفت: هدف از برگزاری این جلسات بررسی مباحث علمی، فقهی حقوقی و نظری در حوزه مسائل مبتلا به ایثارگران است. تهیه این منابع باعث میشود تا در آینده که بخواهیم مسائل ایثارگران را به قوانین تبدیل کنیم دارای پشتوانههای حقوقی و فقهی باشیم.
نماینده ولی فقیه در بنیاد شهید و امور ایثارگران تصریح کرد: موضوع دفاع مقدس و مسائل مربوط به شهدا، جانبازان و آزادگان از لحاظ تاریخی و فقهی تا امروز زیاد مورد بررسی واقع نشده و این جلسات در راستای بررسی مباحث فقهی حقوقی مسائل مبتلا به ایثارگران مفید خواهد بود.
وی با اشاره به آمار ایثارگران گفت: درحال حاضر بیش از ۳ میلیون نفر تحت پوشش این ستاد هستند که از این تعداد ۲۲۸ هزار و ۸۰۰ شهید، ۶۳۶ هزار و ۵۸۳ جانباز ۵ درصد و بالاتر و ۴۳ هزار آزاده هستند و این آمار اهمیت کار این جلسات را مشخص میسازد.
بررسی فقهی و حقوقی قوانین ایثارگران به منظور برقراری عدالت و اثربخشی است
محسن بزرگی، نیز در این جلسه گفت: ابتکار عمل حوزه نمایندگی ولی فقیه در تشکیل این شواری فقهی و حقوقی موجب ابهامزدایی از مسایلی است که در آینده در پیش رو خواهیم داشت.
وی ادامه داد: اکنون شورای حقوقی در بنیاد داریم که با ابلاغیه نهاد ریاستجمهوری فعال است، آخرین آییننامه آن مربوط به آذر سال ۱۴۰۰ میشود.
معاون حقوقی و امور مجلس بنیاد شهید و امور ایثارگران خاطرنشان کرد: موضوعاتی که در این شورا مورد بحث قرار میگیرد، موضوعات مبتلا به ایثارگران است و میتوان به برخی ابهامات قانون جامع ایثارگران اشاره کرد.
بزرگی عنوانکرد: بررسی حقوقی و فقهی روی کلیه قوانین پراکنده ایثارگران در راستای برقراری عدالت و ارتقای اثربخشی و افزایش رضایتمندی ایثارگران است.